Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Κριτική: 13 Reasons Why


Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να διαβάζω το βιβλίο ήξερα ότι θα έγραφα σίγουρα κριτική για αυτό. Ξέρω ότι έχει σειρά αλλά δεν την έχω δει, και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Το 13 Reasons Why του Jay Asher έχει να κάνει με την αυτοκτονία της Χάνα Μπέικερ, η οποία έχει αφήσει πίσω της 7 κασέτες. Αυτές οι κασέτες περνάνε από άτομο σε άτομο, σε όλους αυτούς που την οδήγησαν στον θάνατό της και όχι μόνο. Ο Κλέι είναι ο τωρινός τους κάτοχος, ένα υπερβολικά καλό αγόρι για να βρίσκεται στις κασέτες, που την γνώριζε ελάχιστα αλλά ήταν ερωτευμένος μαζί της.



Οι κασέτες αυτές λένε την ιστορία της Χάνα, αποκαλύπτουν μυστικά και προδοσίες ανθρώπων γύρω της. Το βιβλίο ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον για μένα, δεν βαρέθηκα στιγμή, είχα περιέργεια να δω κάθε φορά στο επόμενο κεφάλαιο τι άλλο θα προσθέτονταν στους λόγους της και στις ήδη χαοτικές καταστάσεις.

ΑΛΛΆ... χάνει πόντους από κάτι σημαντικό.

Διαπραγματεύεται το θέμα της αυτοκτονίας, το οποίο, ας είμαστε ειλικρινείς, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Και η φίλη μας η Χάνα είχε όντως μια δύσκολη ζωή στο καθημερινό της περιβάλλον, αλλά δεν θεωρώ πως κάποιος από τους λόγους της ήταν αρκετός για να την οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Πολλά από αυτά ήταν απλά μέσα στη ζωή που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα, ενώ για άλλα ήταν υπεύθυνη καθαρά η ίδια, όπως το να εμπιστευτεί άτομα που ήξερε καμιά μέρα μόνο ή φαίνονταν με την πρώτη ματιά ότι δεν ήταν αξιόλογα άτομα, και έπειτα την πρόδωσαν. Για μένα ήταν αφελής και αντιδρούσε υπερβολικά σε ορισμένες καταστάσεις.

Στην τελική, του βάζω ένα 4/5 για το σοβαρό ελάττωμα του (κατά την γνώμη μου πάντα). Αλλά όπως και να χει, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ και το προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Bye bye~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου