Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Κριτική: Εγχειρίδιο επιβίωσης για τους κοινωνικά ανασφαλείς



Το βιβλίο αυτό βρέθηκε καταλάθος στα χέρια μου όταν πήγα στο σπίτι μιας φίλης. Μου τράβηξε την περιέργεια το τίτλος και τελικά πρόσεξα το όνομα του συγγραφέα. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Solmeister είναι έλληνας τραγουδιστής από τον οποίο γνώριζα ένα μόνο τραγούδι αλλά υπέροχο. Μου λέει λοιπόν η φίλη μου ότι το βιβλίο σχετίζεται με αυτο το τραγούδι.

Περίμενα να είναι η ίδια ιστορία του τραγουδιού αλλά αποδείχθηκε ότι η ιστορία διαδραματίζονταν μετά από αυτό.

Περίληψη:

Πάμε στον κόσμο των εφήβων, όπου έχουμε τον 16χρονο Μίλτο, ο οποίος είναι ένα από αυτά τα παιδιά που δεν δίνει κανείς σημασία, περνάει απαρατήρητος, είναι εσωστρεφής, έχει μονάχα έναν φίλο και δεν είχε ποτέ κοπέλα. Σε ένα πάρτυ ερωτεύεται αμέσως μία κοπέλα με μαύρια μαλλιά και μία άσπρη τούφα, την Στέλλα, οποία όπως μαθεύεται στην συνέχεια και έχει αγόρι και κάνει χρήση ναρκωτικού.

Παρόλα αυτά, ο Μίλτος είναι τόσο ερωτευμένος που δέχεται να έχει σχέση και μαζί του. Με τον καιρό όμως δεν αντέχει τον πόνο του να μην μπορεί να την έχει δική του, να την βλέπει να ασχολείται με το αγόρι της που όλο μαστουρώνει και δεν ασχολείται με την δική της υγεία. Την αγαπάει, αλλά απελπίζεται όταν την βλέπει να έχει βολευτεί με την όλη κατάσταση, γίνεται αλκοολικός και καλείται να πάρει αποφάσεις.

Το βιβλίο είναι πολύ μικρό, ούτε 100 σελίδες, και δεν χάνει το ενδιαφέρον του στιγμή. Είναι εφηβικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό και ο Μίλτος ένας χαρακτήρας που λίγο πολύ όλοι μπορούμε να ταυτιστούμε. Το διάβασα σε μία μέρα και το λάτρεψα, όπως και το τέλος του.

Όλη η ιστορία είναι συνέχεια του τραγουδιού 'Σελήνη' του Solmeister. Δώσε λίγα λεπτά για να ακούσετε αυτό το υπέροχο τραγούδι που είναι και αληθινή ιστορία. Προσέξτε τους στίχους~

https://www.youtube.com/watch?v=uJuVhoCw2-k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου