Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Κριτική~ Άγγελοι (Fallen)


Μετά από την μακράν απουσία μου επιστρέφω με μια κριτική του βιβλίου Άγγελοι της Λόρεν Κέιτ.

Η Λόρεν Κέιτ είναι μία αναγνωρισμένη συγγραφέας -στο εξωτερικό και στην Ελλάδα- εφηβικών βιβλίων. Στην Ελλάδα εκτός από την σειρά της Άγγελοι έχει μεταφραστεί και η διλογία της Δάκρυ ενώ το 2016 το πρώτο βιβλίο της σειράς Άγγελοι μεταφέρθηκε από την Disney στην μεγάλη οθόνη.


Το βιβλίο ακολουθεί την Λουσίντα Πράις ή -οπως την φωνάζουν όλοι σχεδόν- Λους στο Σουόρντ εντ Κρος. Το Σουόρντ εντ Κρος είναι ένα σχολείο τύπου αναμορφωτήριο στο οποίο καταλήγουν όσα παιδιά έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις ή είναι "τρελά". Την πρώτη της μέρα εκεί γνωρίζει ένα αγόρι τον Ντάνιελ. Και όπως όλοι περιμένουμε τον ερωτεύεται παρόλο που αυτός την μια είναι απόμακρος και αγενής ενώ την άλλη είναι ευγενικός και της δείχνει κάποιο ενδιαφέρον.

Αυτό που δεν ξέρει όμως η Λους είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπει και τον ερωτεύεται.... Από την άλλη υπάρχει και ο Καμ ο οποίος είναι όμορφος και ευγενικός ενώ από την πρώτη στιγμή δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την Λους.

Το βιβλίο έχει σίγουρα πολλά από τα κλισέ της εφηβικής λογοτεχνίας αλλά προσωπικά μου άρεσε. Νομίζω όμως ότι έχει και κάποια πρωτότυπα στοιχεία. Ένα σχετικά ανάλαφρο εφηβικό βιβλίο με έρωτα και μυστήριο. 

Σίγουρα το προτείνω ως ένα ευχάριστο ανάγνωσμα το οποίο μπορεί βέβαια κάποιοι -αναλογα με τα γούστα- να λατρέψουν.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση να χαμογελάτε πολύ. 

Υ.Γ.: Επειδή είναι και Σάββατο (η αγαπημένη μου μέρα της εβδομάδας) και βράδυ αποφάσισα να σας αφήσω και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια να σας κρατήσει συντροφιά για λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου