Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Η Παγωμένη Πριγκίπισσα- Camilla Läckberg



    Η Ερίκα Φαλκ βρίσκεται στο χωριό όπου μεγάλωσε λόγω της κηδείας των γονειών της. Κάπως έτσι ανακαλύπτει ότι στο σπίτι της βρέθηκε το πτώμα της παιδικής της φίλης στην μπανιέρα της με κομμένες φλέβες. Έτσι πηγαίνει και βρίσκει τους γονείς της Άλεξ και αρχίζει να ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας (όπως αποδίχτηκε) της Άλεξ. Αναπόφευκτο καθιστάται το να συναντηθεί ξανά με τον Πάτρικ Χεντστρεμ, τον αστυνομικό επιθεωρητή που ασχολείται επίσημα με την υπόθεση και που είναι ερωτευμένος με την Ερίκα από την εφηβεία τους. Ο ένας ξεκινά να βοηθάει τον άλλο και να έρχονται πιο κοντά. Τα πράγματα όμως αρχίζουν και περιπλέκονται όταν η Ερίκα ανακαλύπτει πράγματα που δεν αποκαλύπτει στον Πάτρικ.

    Αυτό το βιβλίο έχει σχεδόν τα πάντα. Μιλάει για τους αδελφικούς δεσμούς και πώς κάποιες φορές τα μεγαλύτερα αδέλφια αποκτούν ρόλο γονέα για τα μικρότερα. Μιλάει ακόμα για την ενδοοικογενειακή βία και τους τοξικούς ανθρώπους, ενώ προβάλλονται και οι σκέψεις της αντίθετης πλευράς. Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το ρομάντζο αλλά και το μυστήριο μιας και μιλάμε για βιβλίο ατυνομικής λογοτεχνίας.  Οι δύο προταγωνιστές ασχολούνται με την υπόθεση και κυλάει πιο ευχάριστα κατά την γνώμη μου. Επίσης, δεν βλέπουμε μόνο τον σούπερ τέλειο επιθεωρητή και τους sidekick χαρακτήρες να λίνουν μία υπόθεση αλλά βλέπουμε και την ζωή τον χαρακτήρων που -προσωπικά- μου αρέσει πολύ.

    Σίγουρα υπήρξαν κομμάτια που κατά την γνώμη μου θα μποούσαν να παραλήψει η συγγραφέας, παρόλα αυτά θεωρώ ότι δεν ουράζει ιδιαίτερα τον αναγνώστη ούτε η έκταση αλλά ούτε και η γραφή του βιβλίου. Σαν πλοκή μου κίνησε το ενδαφέρον αλλά θεωρώ ότι αυτό που το έκανε «θελκτικότερο» στα μάτια μου είναι ότι ένας από τους κυρίος πρωταγωνιστές ήξερε -έστω και όταν ήταν παιδί- προσωπικά το θύμα.

    Γενικά, θεωρώ πως το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια καλή αρχή για την σειρά και σίγουρα θα το πρότεινα και σε άλλους, κυρίως στους λάτρεις του είδους. Βέβαια όποιοι ενχλούνται με τους χαρακτήρες που ενώ δεν είναι αστυνομικοί εμπλέκονται σε υποθέσεις της αστυνομίας μπορεί να μην το ευχαριστηθούν. Το μόνο που πιστεύω ότι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας είναι η ελπίδα μου τα επόμενα βιβλία να είναι το ίδιο ωραία! Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, καθώς υπάρχει και στην συλλογή Μεταίχμιο Pocket.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου