Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Josh & Hazel's Guide to Not Dating by Christina Lauren



Το Josh and Hazel's Guide to Not Dating των Christina Lauren είναι η ιστορία των Josh και Hazel που γνωρίστηκαν στο Λύκειο με αρκετά εξευτελιστικό (για την Hazel) τρόπο και ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια. Ενήλικες πλέον, χάρη στη φίλη της Hazel και αδελφή του Josh, έρχονται σε επαφή σε ένα πάρτι και μετά από κάποια γεγονότα (που δεν θέλω να κάνω spoil) ξεκινούν να κάνουν παρέα και να βγαίνουν δίπλα ραντεβού. Τα ραντεβού όμως καταλήγουν πάντα σε αποτυχία. Μέχρι που μια μέρα ένα νέο γεγονός αλλάζει και πάλι την ζωή τους.
Ο Josh είναι ένας συναισθηματικός Ασιάτης (νομίζω Κορεάτης) που προσπαθεί να κρύψει αυτή του την ευαισθησία. Γνωρίζοντας την Hazel θαυμάζει τον αυθορμητισμό της και την "ζηλεύει που είναι ο εαυτός της ότι και να γίνει.
Η Hazel είναι αξιολάτρευτη! Μου θύμισε σε ένα βαθμό τον εαυτό μου. Αδέξια, αυθόρμητη, δεν καταλαβαίνει πολλές φορές τι έχει κάνει και απωθεί το αντίθετο φύλο, με ανασφάλειες. 
Σε γενικές γραμμές, το λάτρεψα! Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν πρόσβαση και δυνατότητα να το διαβάσουν καθώς δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.
⚠️Spoilers⚠️
Χάρηκα πολύ διαβάζοντας για την Hazel και τις αντιλήψεις της. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσα να μην εκνευριστω ως ένα βαθμό με το πώς αντέδρασε μόλις έμαθε ότι είναι έγκυος στο παιδί του Josh. Εξαιτίας των ιδεών που έχει και από την στιγμή που θέλει, όπως λέει, αυτό το παιδί δεν θα έπρεπε να προβληματίζεται για το τι θα κάνει. Καταλαβαίνω την ανησυχία της για το πώς θα το πει στον Josh, όμως δεν μπορώ να καταλάβω την ανησυχία της για το τι θα κάνει αν ο Josh δεν θέλει αυτό το παιδί. Αν δεν το ήθελε ο Josh το παιδί ώντας σχεδόν 30 ετών και εργαζόμενη θα μπορούσε να μεγαλώσει και μόνη της το παιδί αυτό, μαζί και με κάποια βοήθεια -αν χρειαζόταν- από την μητέρα της. Η αντίδραση της έρχεται σε αντίθεση με άλλες της αντίληψης και αυτός ήταν ο λόγος που προκλήθηκε αυτός ο εκνευρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου